החלטה בתיק סע"ש 17365-09-12

: | גרסת הדפסה
סע"ש
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
17365-09-12
23.6.2013
בפני :
יפה שטיין

- נגד -
:
אייל פארן
עו"ד אייל קוצר
:
עווני זין אלדין
עו"ד האשם מסארווה
החלטה

1.                 בפני בקשה לחיוב המשיב בהפקדת ערובה כספית בקופת בית הדין, בסך 10,547 ש"ח (10% מערך התביעה),  להבטחת הוצאות המבקש. החלטה זו ניתנת לאחר שהתקיים דיון מוקדם בפני הח"מ ביום 29.5.13.

2.                 להלן העובדות הרלוונטיות לעניינו והרקע לבקשה :

א.      המשיב, תושב האזור, הגיש תביעה כנגד המבקש וכנגד נתבעים נוספים בסך של 105,473  ש"ח בגין זכויות סוציאליות שונות, המגיעות לו לטענתו מעבודתו אצל המשיב ושאר הנתבעים בתקופה שמיום 7.9.07 ועד ליום 11.7.09 (מועד בו פוטר כנטען).

ב.       תביעה זו הוגשה יחד עם 6 תביעות נוספות, המתנהלות אצל מותבים שונים.

ג.        לבקשה צירף המבקש עותק מהחלטת כב' הנשיאה דיתה פרוז'ינין, מיום 5.5.13 בתיק סע"ש 17814-09-12 , בה קיבלה הנשיאה את בקשת המבקש לדחייה על הסף של התביעה כנגדו בהעדר יחסי עובד-מעביד.

ד.       גם בהליך זה הוגשה בקשה לדחיה על הסף, בטענה כי מעולם לא היה מעבידו של המשיב. כל שכן, שבתקופה הרלוונטית לכתב התביעה, לא הפעיל כלל משק חלקאי במושב תומר (מקום העבודה הנטען). הבקשה אמנם לא התקבלה, אולם בית הדין הביע את דעתו ביחס לסיכוי התביעה, בהחלטתו מיום 23.3.13 כדלקמן:

"לאחר עיון בבקשה ובתגובה - אין מקום לפעול בדרך של דחייה על הסף - בקשה שניתנת ע " י בית הדין , אך במשורה . אמנם אין די ברשיונות שניתנו כדי ללמד על קיום יחסי עובד ומעביד , יחד עם זאת , שאלת קיום יחסי עובד ומעביד תתברר בשלב

ההוכחות , על סמך כל החומר שיובא בפני בית הדין . נושא ההוצאו יילקח בחשבון בסיום ההליך - לאור תוצאות ההליך . "

ה.      בדיון שהתקיים בפני בית הדין ביום 29.5.13,  הציג ב"כ המשיב את אישורי העבודה שהמבקש קיבל וכך נכתב בפרוטוקול הדיון:

"ביה"ד מעיין בצילום היתרי הכניסה, על פיהם התובע קיבל אישור כניסה לישראל רק החל מ-5/08 כאשר התקופה מתייחסת לתקופה קודמת לכך.

...

הנתבע 1 (המבקש בעניינו-י.ש.): אני לא מכיר את התובע, מעולם הוא לא עבד אצלי.

התובע (המשיב בעניינו-י.ש.): אני מכיר את הנתבע 1, אבל מעולם לא עבדתי אצלו."

                        (עמ' 2 לפרוטוקול שורות 24-25 ו-30-32 . הדגשות אינן במקור-י.ש.)

                        ובהמשך:

"ביה"ד מבקש לברר מדוע לא תימחק התביעה כנגד נתבע מס' 1 (המבקש בעניינו-י.ש.), לאור דברי התובע כי לא עבד אצלו"

                        (עמ' 3 לפרוטוקול שורה 2. הדגשות אינן במקור-י.ש.)

3.                 טענות הצדדים בתמצית :

א.      המבקש טוען כי מתקיימות הנסיבות המתאימות, לפיהן על בית הדין להורות על הפקדת ערובה להבטחת הוצאות המבקש, הן לאור סיכוי התביעה הקלושים והן לאור להקטנת נזקיו של המבקש,אשר הוגשו כנגדו 7 תביעות סרק ונכון להגשת הבקשה, כבר נפסק לטובת המבקש הוצאות משפט בסך 1,500 ש"ח אך המשיב לא שילם אותן וכיוון שהוא תושב האזור, אין אפשרות לגבותן ממנו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>